top of page

KJETTING

Kjetting NM er Norgesmesterskap i å legge på kjetting på lastebil. Kjettingene skal legges på riktig og på raskest mulig måte. 

 

Kjetting NM har blitt arrangert årlig siden første arrangement 11. februar 2022 på Scania, Kløfta. I 2023 stilte både Scania og Volvo med kjøretøy på Volvo Truck Center Gardermoen 3. mars. 

 

Det er lagt opp til show med Jan Erik Larssen som kjettingkommentator og showmann på scenen, storskjerm, streaming, tenning av kjettingilden, matservering (egen signaturrett; Kjøtting), utstillere og mye mer. Kjetting NM skal være et morsomt og inspirerende arrangement hvor deltakerne blir fremstilt som de heltene de fortjener å bli fremstilt som. 

Samtidig er dette med på å bidra til økt trafikksikkerhet, omdømmebygging og rekruttering til transportbransjen.

 

Det konkurreres i to klasser: Yrkessjåførlærling (lærlinger med en aktiv lærekontrakt) og Proff (erfarne sjåfører med minimum førerkort kl. C)

De seks beste lærlingene og de seks beste proffene får dekket reise, opphold og middag. 

 

Øivind Aksberg i Opplæringskontoret for service og samferdsel lanserte idèen i 2021 på vegne av SOTIN for Flom Kjetting og Norges-Lastebileierforbund. Opplæringskontoret hadde siden 2014 hatt mange uformelle kjettingmesterskap på løse tvillinghjul. Tiden var inne for å arrangere et Norgesmesterskap – på lastebil. 

 

I januar 2022 etablerte vi derfor Kjettingkomitéen, bestående av:

 

Ingunn Flom                           Flom Kjetting AS

Amalie Vestbø Granheim       Norges Lastebileier-Forbund

Kjell Olafsrud                         Norges Lastebileier-Forbund

Øivind Aksberg                      SOTIN

Christopher Sternefalk           Norges Lastebileier-Forbund

Kvalifisering til Kjetting NM foregår fremdeles på løse tvillinghjul – dette for at flest mulig skal få sjansen til å kvalifisere seg på hjul og kjettinger som er like. Vi har fått fire nye hjulsett fra Vianor. Til disse er det tilpasset fire nye Blåmann-kjettinger fra Flom Kjetting. Følg med på kartet på denne siden for å se hvor og når du kan kvalifisere deg til neste Kjetting NM.

 

Vi takker alle sponsorer for at dere er med på å gjøre det mulig å arrangere Kjetting NM.

 

Vi kommer tilbake med dato og sted for Kjetting NM 2024.

 

 

Med vennlig hilsen

 

Kjettingkomitéen

bottom of page